2012. szeptember 30., vasárnap

Szamárköhögés előfordulása és az átoltottság mértéke pár európai országban


A táblázat elkészítésekor hasonlóan jártam el, mint a kanyaróról készült anyag esetében. Itt frissebbek az adatok, de pont a két legnagyobb európai államról szinte alig derült ki valami (Németország és Franciaország). Ezeket az adatsorokat hamarosan pótolni fogom a saját jelentéseik alapján.


Sőt, térképen is feltüntettem a megbetegedések arányát:


Egyértelműen látszik, hogy az átoltottság mértéke és a megbetegedések száma közt nincs korreláció. Ukrajna a maga lerongyolódott egészségügyi rendszerével és 50%-os átoltottságával szebb eredményeket tud felmutatni, mint a fejlett finnek, a 99%-os átoltottsággal. Ez bizony rávilágít arra is, hogy hiába áll Magyarország az átoltottság terén olyan jól, biztonságuk roppant ingatag lábakon áll.

Más. Kalifornia államban(USA) egy két évvel ezelőtti járvány kapcsán kiderült, hogy a 8-12 éves korosztályban az oltott és oltatlan gyermekek ugyanolyan számban betegedtek le. A vizsgálat kimutatta, hogy az oltás a 2-7 éves korosztályban 41%-os, 8-12 éves korosztályban 24%-os, a 13-18 éves korosztályban 79%-os védelmet nyújtott (4-6 és 13 éves korukban kapnak emlékeztető oltást). Tehát az oltóanyag által biztosított védelem alig pár év alatt drámaian lecsökkent és mint kiderült, ez még a gyártónak is újdonság volt (Glaxo-Smith-Kline).
De akad további érdekes momentum is az ügyben. Egyrészt pár évtizeddel korábban még nem tapasztaltak hasonlót a kutatók, így jogos a kérdés, hogy miért csak most? Másrészt belenéztem az Egyesült Államok és Lengyelország statisztikájába és mint az utóbbién látható, 1990 környékén történt valami, amikor az addig csökkenő tendenciát mutató betegség új erőre kapott.


Először a DTP-DTaP váltásra tippeltem(USA-ban '91-ben váltottak), de Lengyelországban csak 2004 környékén vezették be ez utóbbit és addigra már emelkedő tendenciát mutatott a szamárköhögéses esetek száma.
Gyors kitérőt a két oltóanyag - a DTP és a DTaP felé:
  • A DTP-ben teljes sejt összetevő (inaktivált baktérium) található, hatása 4-12 évig kitart (függően az emlékeztető oltások számától) és egy kicsit jobb védettséget ad, mint a DTaP(80-90%). Viszont az esetek 40-50%-ban hevesebb -de ártalmatlan- reakciókat vált ki (fájdalmas duzzanat az oltás helyén, hőemelkedés, ritkán láz), ami sokszor megijesztette a szülőket.
  • A DTaP-ben már csak válogatott antigének találhatóak, így bár kevesebb és gyorsabb lefolyású mellékhatásokkal jár a használata, de 3 év után meredeken zuhan az általa adott védelem szintje(alapból is csak 75% körül áll).
A kérdés tehát nyitott: mi történt közel két évtizede, hogy a pertusssis új erőre kapott? Mire számíthatunk a jövőben és valóban elég a 99%-os átoltottság, ha pár éves vakfoltok vannak az oltási rendben?

Végül egy kis matek:
Finnországban 99%-os az átoltottság, tehát a 5.320.100 lakosból 53.201 nem kapott oltást. A DTaP mondjuk az esetek 25%-ban nem ad kellő immunitást, így 1.369.926 ember gyakorlatilag védtelen, de legalábbis gyengén védett (ha ennél is rosszabb hatásfokot nézünk, akkor 2 millió felett is lehet ez a szám).
A szamárköhögésért felelős Bordetella pertussis egy igen fertőzőképes bacilus; 90% feletti az esélye annak, hogy a beteg egy szimpla tüsszentéssel továbbadja a fertőzést. Innen nézve kész csoda, hogy Finnországban mindezek ellenére "csak" 5-600 betegednek le évente.

A biztonság kedvéért sokadjára is leírom: ezek tájékoztató jellegű adatok, előfordulhatnak hibák. Nem vagyok szakember, így az olvasókkal együtt próbálom kideríteni az okokat és összefüggéseket.
Hamarosan folytatjuk...

2012. szeptember 29., szombat

Kanyaró előfordulása és az átoltottság mértéke pár európai országban

A táblázat elkészítésekor a WHO adatbázisát használtam. Az átoltottság mértékének megadásakor az adott ország saját jelentését és nem a WHO által becsült értéket vettem alapul; a legutolsó leadott adattal dolgoztam, ez az esetek nagy részében tavalyi, de akad 2008-as is. Akadt olyan ország, melynek hiányosak a jelentései az átoltottság, vagy a bejelentett megbetegedések esetében, így a számok inkább tájékoztató jellegűek.
Mivel a kanyaró ciklikusan tér vissza, így az elmúlt 5 év összes bejelentett esetét raktam ki és nem csak egyét. A listában látható országok az átoltottság mértéke szerint vannak rendezve.


Mint látható, némi korreláció bizonyosan van az átoltottság mértéke és a megbetegedések száma közt. Az élbolyba(95% felett) a fejlett északi államokat leszámítva inkább olyan országok tartoznak, melyek EÜ rendszere bár kevésbé fejlett, viszont rendkívül magas az átoltottság mértéke.

Minden észrevételt szívesen fogadunk!

Pár észrevétel a Dr. Ébert Jenővel készült interjú kapcsán

A vedoltas.com-on nemrég leközöltek egy interjút, Dr. Ébert Jenővel, aki az oltások ellen emelte fel szavát. Szeretném leszögezni, hogy szakmai hozzáértését egy percig se kívánom vitatni, ha homeopátiás módszerei hatástalanok lennének, biztosan nem tölt negyven évet ezen a pályán.
Viszont nehéz nem észrevenni, hogy csöppet elfogultan áll a témához.

Nem akarom a teljes cikket idecitálni, de azért kiemelek pár érdekes részt, mint például:
A kanyarót gyönyörűen lehet kezelni homeopátiás gyógyszerekkel.

Kezelt valaha kanyarós eseteket?
Praxisom során már hosszú ideje nem láttam kanyarós megbetegedést. Ha találkozom egy esettel, természetesen homeopátiás gyógyszerekkel kezelem. Az utolsó kanyarós eset, kb. 10 évvel ezelőtt, a saját lányomé volt, aki minden komplikáció nélkül gyógyult meg.
Kicsit megtúrtam a netet, hogy a kanyaró homeopátiás kezelésével kapcsolatban találjak némi információt, de nem sok sikerrel jártam. Míg a védőoltások kapcsán percek alatt több kötetnyi tanulmány, statisztika hullott az ölembe, a homeopátiás kezelés esetében nem találtam ilyen felméréseket - nem csak arról, hogy milyen mértékben, de arról sem, hogy egyáltalán hatásosak-e. Érdekes azzal érvelni, hogy a védőoltások esetében nincs hiteles tanulmány, míg a homeopátiás kezelések esetében nem hogy hiteles, de egyáltalán tanulmány sincs.*
Ráadásul egy olyan orvos, aki praxisában rég nem látott kanyarós beteget, mégis miből gondolja, hogy az alig párszor(egyszer?) használt módszere valóban működik?

Más. A kanyaró elleni homeopátiás szerek közt olyanokra leltem, mint pl. Arsenicum album. Érdekes, míg az oltóanyagokban lévő állítólagos mérgek ellen (etil-higany, alumínium-hidroxid, formaldehid) keresztes háborút hirdettek, addig egy arzén-trioxid tartalmú keverék teljesen rendben van - melynek toxicitásához képest a fentebb felsorolt vegyületek a fasorban sincsenek.**

Sajnos az oltásellenes oldal kliséinek megfelelően Ébert úr is csak csak azt az egy indai*** vizsgálatot emlegeti a TBC kapcsán, amely őt igazolja és az összes többi -TBC-elleni oltás sikerét bizonyító- tanulmányt már elhallgatja. Mivel előre látom, hogy erre mi lesz az első érv:
A BCG-tanulmány kapcsán: [...] Indiában a való életben tesztelték a vakcinát, más országokban ellenben vért vesznek az oltottaktól, és petricsészében ráküldik a vírust. Így akármilyen eredményt kihozhatnak, csupán matematika az egész. - Labant Csaba
Kezd unalmas lenni, hogy rajta élcelődök, de aki azzal sincs tisztában, hogy a TBC esetében baktériumokról és nem vírusokról beszélünk, inkább ne akarjon osztani a témában. Továbbá a többi országban sem petri csészében küldték rá a baktériumokat a vérre, hanem az oltottak és oltatlanok körében előforduló megbetegedések számát nézték.
Csupán matematika, bizony. Ami nem hazudja azt, hogy 2+2=5, csak azért mert valakinek úgy tetszik.

Ami még megragadta a figyelmem:
Egy DDT mérgezésnek hajszálpontosan ugyanolyan tünetei lehetnek, mint a poliónak.
DDT mérgezés tünetei: bőr és szemirritáció, szemviszketés, arc/nyelv zsibbadás, szédülés, hányás, remegés, fáradtság, levertség. A szervezetben lerakódva hosszú távon rákot és génkárosodást okozhat. Közvetlenül a DDT miatt bekövetkező halálesetről nem találtam információt.****
Járványos gyermekbénulás tünetei: enyhe légúti hurut, fejfájás - majdnem, mint egy szimpla megfázás. Azonban minden 200 esetre jut egy rendkívül súlyos idegrendszeri károsodás, ami gyakran visszafordíthatatlan; a beteg egész életére lebénul, többnyire a lábára. A bénultak 5-10%-nál már a légzőizmok is leállhatnak és amennyiben nem biztosítják a folyamatos külső segítséget(lsd. még: vastüdő), megfulladnak.

Talán én látom rosszul, de még csak körülbelül sem hasonlít a kettő.

De ha már szóba került a DDT, csak szőr mentén pár érdekesség:
1. Alábbi képen J. Gordon Edwards-t látjuk, a szer legelkötelezettebb hívét, amint épp a vegyszert kanalazza. Nem kivételes alkalmat örökít meg a fénykép, ezt kb. hetente eljátszotta pár évig, hogy bizonyítsa: a szer ártalmatlan az emberre. 84 éves korában halt meg szívroham következtében, épp egy 2600 méter magas hegyet mászott meg.
2. A II. vh. végén Olaszország déli része DDT ködben úszott, úgy telenyomták a szövetségesek malária és tetű ellen. Az azt követő ötven évben nem lett magasabb se a rákos megbetegedések, se a gyermekbénulásos esetek száma az ország más területeihez viszonyítva.
3. Afrikában számos helyen máig tolják a DDT-t, mégis visszaszorult a polio.

Ettől függetlenül a DDT valóban veszélyes hosszú távon az élő szervezetek nagy részére, de hogy az emberek százezreit megnyomorító járványos gyermekbénuláshoz nem hasonlít, az is biztos.

* Ha bárkinek van e témában információja, hálás lennék, ha megosztaná velem.
** Az oltásellenes oldallal ellentétben én nem akarom elhallgatni a teljes igazságot, így meg kell említenem, hogy az arzén-trioxid kapcsán régóta folynak kutatások, úgy tűnik bizonyos autoimmun betegségek és a leukémia bizonyos változatai ellen hatásos lehet.
*** Szóba kerül egy másik vizsgálat is, amit Guinea-Bissau-ban végeztek. Erről egy külön bejegyzésben fogok írni, ugyanis rendkívül különös eredménnyel zárult. Amúgy valóban magasabb volt a halandóság az oltottak körében, de erről majd később.
**** Egy esetet találtam: 1945-ben egy alig két éves gyermek kerozinba kevert DDT-t ivott és meghalt. Mivel a kerozin közismerten veszélyes, így ott sem a DDT volt a fő ok.

2012. szeptember 26., szerda

A király meztelen


Jutott eszembe először, amikor az Oltáskritikus Életvédők Szövetségével és annak elnökével összefutottam. Miután ezt többen is kimondtuk, beindult a gőzhenger és repültek az emberek; hogy az ellenvéleményeket így kiirtani okos dolog-e, azt mindenki döntse el maga. Ennek nyomán indult fricskaként ez az oldal és eleinte tényleg csak annyi volt a szándékom, hogy amikor lódításon kapom az oltáselleneseket  -tehát elég gyakran-, vitriolba mártom kritikusi töltőtollam.

Azonban Paramama hozzászólása rávilágított arra, hogy ide olyan szülők is betévedhetnek, akik a csipkelődős hangvételű recenzióknál többet akarnak. Sajnálatos tény, de a legtöbb magyar oltásellenes/oltáspárti oldalon egymástól másolgatják a -gyakran igen felületes- cikkeket, a hivatalok oldalain meg kínszenvedés bármit megtalálni; így tényleg nehéz a döntés, hogy melyik oldalnak is van igaza. Megpróbálom tehát úgy bővíteni az oldalt, hogy a hozzá hasonlók igényeit is kiszolgáljuk.

Más. A naturahirek.hu-n megjelent felhívás kapcsán írt bejegyzésem ment a kukába. Azt hiszem arra a szintre tényleg nem kéne lemenni, hogy azon élcelődjek, hogy még egy folyóirat nevének se tudnak utánanézni (azóta javították is).

2012. szeptember 24., hétfő

Az oldal egyelőre marad

Labant Csaba naturahirek.hu-n megjelent hozzászólása kapcsán.
Legyen szíves, törölje a blogját, melynek címét tőlünk lopta, s tagként az én nevemmel címkézte fel!
Nem leszek szíves.

1. Ön nincs és soha nem is volt feltüntetve tagként, csupán a cikkekhez rendelt -keresést segítő- címkék közt szerepel a neve.
2. Miután egy nagykövetről beszélünk, aki többször vállalt szereplést online és hagyományos televíziós műsorokban, tematikus weboldalakon és nyomtatott sajtóban, mozgalmat vezet és több nyílt felhívást is intézett magyar állampolgárokhoz, közszereplőnek minősül. E minőségében kénytelen az Önt ért kritikát elviselni, melyek közszereplésével kapcsolatosak. Magánszféráját és becsületét meg nem sértettem, csakis a nyílt fórumokon leírtakra és elhangozottakra reflektáltam.
3. A címet nem loptam sehonnan, az oltáskritikus szó nem egy bejegyzett cég, szervezet, vagy egyesület neve és legjobb tudomásom szerint nem áll jogi védelem alatt. Amennyiben tévedek, természetesen eltávolítom az oldal címéből.

2012. szeptember 23., vasárnap

Coming out

Kiirtani? Igen, ideiglenesen ki lehet irtani barmit. Rá ötven évre meg csodálkozunk, hogy a betegség visszatér és röhögve lép át az oltóanyagokon.
Azért mert nyugaton boldog-bldogtalant oltogatnak, még nem kell biztosra venni a hatékonyságát. Nyugaton a génkezelt előlenyek nagyipari felhasználására is kiakasztották a “Megváltás” táblát, más kérdés, hogy ötven év múlva lesz-e fejcsóválás.
néha talán jobb lenne az anyatermészetre és az okos immunrendszerünkre bízni a dolgokat, nem pedig minden szembejövő mikróba ellen beletolni fél liter védőanyagot.
No, csak eljutunk oda, hogy hiába oltogatjuk magunkat, ezek a mocskok fejlődnek. Még a végén kiderül, hogy csak a fertőzések röhögnek jót rajtunk 50 év múlva.

Nem fogom a teljes beszélgetést bemásolni, gondolom azonnal érződik, hogy az illető egy keményvonalas oltásellenes. Miért érdekes mindez? Azért, mert ezeket a sorokat öt éve én írtam le egy fórumon.

Tessék, ez a szörnyű igazság, a Sámán valójában egy keményvonalas oltásellenes!

Volt.
Azóta ugyanis eltelt öt év és bár egy darabig próbáltam összekaparni a bizonyítékokat, hogy igazoljam elveimet, de miután sokadjára is az jött ki, hogy 2+2=4, nem volt mit tenni és kukáztam korábbi elképzeléseimet.

Ezért írom ezt a blogot, ugyanis saját magamon látom, hogy milyen nehéz feloldani a kognitív disszonanciát és elfogadni, hogy sokszor a világról alkotott képünk a hibás. A másik felet amúgy egy olyan "oltáspárti" képviselte, aki elég bunkó hangnemben osztott ki és bár igaza volt, stílusa miatt inkább tovább mélyítette ellenérzéseimet.
Igaz, néha nálam is borul a bili, de azért próbálok türelmes és tárgyilagos maradni, mert indulatból nem lehet érvelni (illetve lehet, de nem érdemes).

Bizonyíték-kauzalitás-bizonytalanság, ez vezessen minket! Higgyünk a bizonyítékoknak, lássuk az összefüggéseket és soha, de soha ne legyünk túlságosan magabiztosak!

A fenti beszélgetés amúgy a pneumo-oltás kapcsán született, amiről hamarosan egy hosszabb bejegyzést is írok, ott ugyanis máig bizsereg a sámán-ösztönöm, amikor eszembe jut a régi reklám a sínen ülő kisbabáról és a felé robogó vonatról.
Bizony-bizony, a gyógyszeriparnak se kell a szomszédba mennie, ha ámítani és riogatni akarja a népet.

Higanytartalmú oltások - nagy lódítások

Az oltásellenes oldal másik kedvenc vesszőparipája -a formaldehid mellett-, az oltóanyagokban található higany, ami -hívei szerint- rákot és autizmust okoz.

Mi is a higany?
Röviden: egy ólomnál nehezebb, folyékony fém. Szinte alig, vagy egyáltalán nem képes felszívódni az emésztőrendszeren és bőrön keresztül, ugyanakkor a higanygőz rendkívül toxikus, roncsolja a tüdőt és különösen az idegrendszert. Tünetei: nyáladzás, diffúz hasi fájdalom, egyensúlyzavarok, fejfájás, görcsös rohamok, kóma.

Mindez elég borzalmasan hangzik, így sokan joggal kérdezik: miért tesznek egy ilyen veszélyes anyagot az oltásokba? A válasz igen egyszerű: nem tesznek. A Thiomersal ugyanis nem tartalmaz higanyt, soha nem is tartalmazott. A Thiomersal szerves higanyvegyületet tartalmaz, melynek vegyjele: C9H9HgNaO2S. Ezen vegyület hatását a vegytiszta higany alapján levezetni, az elemi kémiai ismeretek teljes hiányát jelzi. Ennyi erővel a konyhasó (NaCl) egy rendkívül veszélyes, mérgező gáz, mert a klór (Cl) is az.

Miért tesznek thiomersal-t az oltóanyagokba? Azért, mert antibakteriális és gombaölő hatása van, ami megakadályozza, hogy az oltóanyag nem kívánt kórokozókkal fertőződjön, akár gyártáskor, akár a "terepen". Egy 1929-es tragédia után vezették be, amikor többen fertőzött oltóanyag miatt vesztették életüket.

A Thiomersal a szervezetbe jutva igen gyorsan lebomlik, egyik bomlásterméke az etil-higany. Erről az anyagról amúgy nem csak az oltásellenesek, de a zöldek is rendre azt terjesztik, hogy egy rendkívül veszélyes anyag, ami felhalmozódik a szervezetben és hosszú távon súlyos egészségügyi károsodásokat okoz. Ez tévedés, ugyanis bizonyítottan nem halmozódik fel, e téren folyamatosan összekeverik a metil-higannyal.
Ami meg a toxicitását illeti, a témában jelenleg is folynak kutatások, de eddig nem találtak bizonyítékot arra, hogy bármilyen formában károsítaná egészségünket, amíg pár hét alatt kiürül a szervezetből. Ezt persze lehet úgy tálalni, hogy "a kutatók máig nem bizonyították, hogy káros lenne", az viszont biztos, hogy autizmust nem okoz.

Erre máig egyetlen hiteles bizonyítékot se tudott felmutatni az oltásellenes lobbi, az olyan véleményeket meg nehéz komolyan venni, hogy "titokban készített WHO-jelentés, de soha nem publikálták". Az autizmus és a thiomersal kapcsolatát számtalan tanulmányban vizsgálták(Hviid, Heron, Andrews, Price - csak a legnagyobbak) közel hatszázezer gyermek bevonásával, de az eredmények teljes mértékben cáfolták, hogy lenne összefüggés.

Az i-re a pontot végül a thiomersal '99-es visszavonása tette fel, amit bár hatalmas üdvrivalgással fogadtak az oltásellenesek, de a hetedhét országra szóló ünneplésnek roppant kínos csönd lett a vége, amikor évek múltán a statisztikák és az élet is bizonyította a kutatók állítását. Az újonnan regisztrált autista gyermekek számában nem hogy csökkenés, vagy stagnálás, de még erőteljesebb növekedés következett be. Erről az egyik oltáskritikus egyesület(Oltáskritikus Életvédők Szövetsége) vezetője, Labant Csaba így ír: Sajnos, még a higany eltávolítása után is az autizmus elõfordulása számos nagyságrenddel magasabb.

Ez bizony öngól, hetedhét országra szóló.

Azt amúgy tudták, hogy a homeopátiában is fontos szerepe van a higanynak?

2012. szeptember 17., hétfő

Védőoltások okozzák az autoimmun betegségeket

Ilyet írnak a naturahirek.hu-n:
Az autoimmun betegségeket modern pestisnek lehet nevezni, elmondhatatlan szenvedést és a korai, fájdalmas halált okoznak. Ez a tanulmány egyértelműen dokumentumentálja(dokumentálja is elég lesz - a szerk.) azt, hogy ennek elsődleges oka a védőoltásokból eredhet.
A tanulmányt ugyan belinkelem, de most szólok, hogy nem állok neki mély fact check-et tolni. Az mondjuk aranyos, hogy az oltásellenesek az autoimmun betegségeket a pestishez hasonlítják, ami ellen máig két hatékony módszer van: az antibiotikumos kezelés és a védőoltás. Amúgy ezt a részt már azért sem értem, mert egy mikrobiológiával kapcsolatos tanulmánytól kicsit nagy ugrás volt olyan nagyívű epidemiológiai-járványügyi kijelentésekig eljutnia a szerzőnek, hogy pestisként terjednek az autoimmun betegségek.

No mindegy, szerencsére azt is megtudjuk, hogy a krónikus betegségek elkerülhetetlen következményei a védőoltásoknak! - bár nekem kellemetlen megemlíteni, hogy erről nem írnak a tanulmányban, így haladjunk is tovább:
 „ A módszer amit választottunk az volt, hogy stimuláljuk az immunrendszert az antigén által, messze annak egyensúlyi szintjétől, mintha egy autó kapacitását akarnánk lemérni.”
Én egy kicsit visszafogottnak érzem ezt a mondatot, mert itt inkább arról volt szó, hogy túlterhelték az immunrendszert, ami nem túl meglepő eredménnyel zárult. Itt azért álljunk meg egy szóra, ugyanis bennem -laikus olvasóban- is felmerült: amennyiben kevésbé terheljük le az egerek immunrendszerét (oltások száma és mennyisége alacsonyabb, két oltás közt több idő telik el), akkor is hasonló eredményre jutnak? Ha már a tanulmány készítői is felhozták: attól, mert 50 fokos sivatagban, maximális fordulatszámon, túl sok nitro-t adagolva leégetem az autó motorját, normál esetben még nem biztos, hogy baj van.
Továbbá az, hogy a jelenlegi oltási rend során kapott oltások mennyisége mennyiben billenti ki az embereknél ezt az egyensúlyi állapotot, szintén szóba se került.

Csöppet demagóg módon azért belinkelték az összes ismert autoimmun betegséget, miközben egyik kapcsán se írják a tanulmányban, hogy azok egyértelműen az oltások miatt jöttek volna létre.
"Mindez azt jelenti, hogy annak, aki autoimmun betegségben szenved, nem szabad vért adnia más betegeknek." - egyrészt a legtöbb autoimmun betegség akut időszakában eleve nem is lennének képesek vért adni, másrészt véradásnál már most is kizáró ok a legtöbb autoimmun betegség.

Továbbá a "az iparosodott országok, amelyekben a legnagyobb a védőoltások száma, a legnagyobb csecsemő halálozási aránnyal számolhatnak?" - kapcsán szabadjon megjegyeznem, hogy az olyan ősi, természetközeli és oltásoktól mentes népeknél, mint pl. Nigériában, vagy Pakisztánban összetennék a két kezüket, ha csak a mi mutatóink dupláját kellene látniuk. Mellesleg csak az iparosodott országok közt sem áll meg ez a föltevés.

A tanulmány valóban érdekes és érdemes további kutatásokat folytatni e téren, mert könnyen lehet, hogy az autoimmun betegségek és a jelenlegi oltások között fontos kapcsolatot fedeztek fel. De egy kis higgadtsággal kellene fogadni a hírt, hogy a tudományos világnak is legyen ideje ellenőrizni és feldolgozni ezen információkat. Olyat meg pláne ne képzeljünk ezen tanulmány mögé, ami nincs is (még bizonyítva).

ui.: "the recent re-emergence of measles virus infection among a subpopulation of Japanese young adults who were not vaccinated against the virus" - micsoda véletlen, hogy ezt pont nem emelték be a cikkbe.

Nyílt levél a Gyógyhír magazinnak

Az említett videó, emitt található.

Kedves Pataky Enikő!

Volt szerencsém látni a A HírTV Gyógyhír Magazinjának 2012. szept. 9-i adását, melyben az oltások előnyei és mellékhatásai kapcsán készítettek riportot. Egyrészt örömteli, hogy hiánypótló módon foglalkoznak a témával és remélem ígéretükhöz híven folytatják a téma kibontását. Másrészt meg kell jegyeznem, a műsor során elhangzott pár hibás állítás, melyek erősen torzíthatták az oltásokról kialakult képet a nézőkben.

Az, hogy a BCG oltás en bloc bizonyítottan nem hatásos, erős költői túlzás. Tény, hogy az Ön által említett 1969-es WHO tanulmány(India, Madras) kimutatta, hogy a BCG-vel oltott és oltatlan lakosság TBC fertőzötteinek számában nincs eltérés, de
1. Az említett '69-es tanulmány is kimondja, hogy felhasznált oltóanyagok korábban az Egyesült Királyságban hatékonyak voltak - ennek oka, hogy jelentős eltérések adódhatnak népcsoportok és földrajzi helyek között.
2. Önök megemlítik, hogy a gyermekek első nyolc évében a BCG semmilyen védelmet nem nyújt -gondolom a fenti tanulmány alapján-, ezzel szemben a kutatók külön kiemelték, hogy a program során a gyermekeket nem is vizsgálták.
3. Azóta számos vizsgálatot végeztek, melyek viszont bizonyították a BCG oltások hatékonyságát (gyermekeknél is). Miután egy tanulmány cáfolja és tucatnyi másik igazolja a hatékonyságot, igen erős dolog azt állítani, hogy a BCG oltás teljesen hatástalan lenne.

Labant Csaba érveinek többsége szintén csúsztatásokra, soha nem igazolt állításokra épül. Például a mérgező anyagok kapcsán tett nyilatkozata is alapvető, elemi kémiai ismeretek hiányát feltételező hibáktól hemzseg: az alumínium-hidroxid nem mérgező (még nagy mennyiségben sem), a formaldehidet nem tiltották be(csak bizonyos területeken) és kis mennyiségben kiemelt szerepe van az emberi anyagcsere-folyamatokban(tehát nem rákkeltő), higany pedig egyetlen oltásban sincs és nem is volt (higanyvegyületet, vagy inkább etil-higany származékot tartalmaznak, ami teljesen más tészta).

Az oltások hatását és hatékonyságát több ezer vizsgálat és felmérés támasztja alá. Európában egyetlen oltóanyagot se vezettek be anélkül, hogy előtte kisebb csoportokon ne tesztelték volna azokat. Ócsai Lajos nem az oltásokkal, hanem az oltási renddel kapcsolatban mondta, hogy Magyarországon hagyománya és sok éves tapasztalata van annak.
Nem tudok olyan európai országról, ahol a közegészségügyi hatóság ne vizsgálta volna a bevezetni kívánt oltóanyag hatékonyságát. Amennyiben Labant Csaba tud ilyenről, örülnék, ha megosztaná ezen információit. Ha történt is ilyen, akkor a korábban elvégzett, külföldi vizsgálatok alapján dönthetett a hatóság a bevezetés mellett - tehát ha nem is saját, de mindenképpen volt vizsgálat.

Labant Csaba egyik gyakran hangoztatott érve, hogy 200 év alatt már születnie kellett volna olyan tanulmánynak, melyben több generáción keresztül vizsgálják az oltott és oltatlan populációt. Már elnézést, de ezzel gyakorlatilag azt várja, hogy több ezer/millió ember és azok leszámozottai ne kapjanak oltást -ezzel kvázi tegyék ki őket igen komoly veszélynek-, csak azért, hogy kiderüljön milyen hosszú távú mellékhatásokat okozhatnak az oltóanyagok. Mondani se kell, hogy ilyen súlyú erkölcsi döntést senki se hozhat és szerencsére eddig nem is hozott meg.

Labant úr Olaszország mellett gyakorlatilag nem tud még egy olyan országot mondani, ahol sikeresek lettek volna az ilyen jellegű perek(oltások és az autizmus/autoimmun betegségek közti kapcsolat). Az Egyesült Államokban például egy sikeres esetre jutott 4000 sikertelen, ez azt hiszem jól példázza, hogy a bíróság mennyire találja megalapozottnak ezen indítványokat. Abban az egy esetben is egy rendkívül ritka(alig 10 ismert eset) enzim-defektus miatt okozhatott autizmust az oltás.

Érdekes adalék, hogy bár a Thiomersal-t több, mint egy évtizede kivonták a forgalomból számos nyugati országban, az autista gyermekek száma továbbra is meredeken emelkedik. Hogyan is okozhatja ez a vegyület az autizmust, ha már nincs is forgalomban? Ez ügyben végzett tanulmányokat(Hviid '90, Heron '91-'92, Andrews '88-'97, Price '10) már nem is említem, melyek az élethez hasonlóan cáfolták az oltásellenes lobbi elméleteit.

Ami a műsorban megszólaló két szakértőt illeti, nem tisztem kompetenciájukat és tudásukat megkérdőjelezni, de annyi bizonyos, hogy nem őket kellett volna kamera elé rakni. Biztos vagyok benne, hogy akad szakember ebben az országban, aki sokkal gördülékenyebb és közérthetőbb formában el tudja magyarázni az oltások hatásait és előnyeit.
Továbbá elhiszem, hogy nincs idejük, hogy minden, a műsorban elhangzott állítás kapcsán fact-check-et végezzenek, de akkor inkább kérjenek külső segítséget, mint igen súlyos és alaptalan állításokat tegyenek.

Köszönöm figyelmét és további eredményes munkát kívánok Önöknek!

2012. szeptember 13., csütörtök

A gyilkos formaldehid

Oltásellenes körökben gyakran hallani a formaldehiddel kapcsolatos aggályokról és veszélyekről, pl.:
Pl. A formaldehidről bizonyára hallottatok már, ugye? TUDOMÁNYOSAN elfogadott,hogy rákkeltő. Az EU be is tiltotta.Akkor mi a fenét keres Mo-n az oltás(ok)ban?? Nem veszélyezteti-é ez az anyag a csecsemők egészségét?
Rákkeltő anyagnak minősítette a WHO a formaldehidet 2004-ben. Az EU 2007. szeptember 22-től tiltotta be használatát, [...] Tehát ami még a hullák számára is beismerten veszélyt jelent, azt nem tartja problémásnak törvényi erővel beleparancsolni a csecsemők szervezetébe sem a Népegészségügyi Intézet, sem pedig a bíróság...[...]
A szervezet másképp reagál a saját maga által előállított formaldehidre, mint a kintről, manipulatív módon bejuttatottakra (még akkor is, ha azok látszólag azonosak).
Hogy mi ebből az igazság? Szinte semmi.
  1. az EU nem mindenhol, hanem a tartósító-, balzsamozó- és kozmetikai szerek területén tiltotta be.
  2. a formaldehid toxikus karcinogén/mutagén kémiai vegyület, ami nagy mennyiségben jelentősen megnöveli a rák kialakulásának kockázatát. Épp ezért mind a WHO, mint az EU jelentős mértékben le akarja szűkíteni a felhasználási kört.
  3. a formaldehid a természetben, így minden élő szervezetben előforduló vegyület, még az emberi test is előállítja, mivel kis mennyiségben nélkülözhetetlen szerepe van számos biológiai folyamatban. Az emberi vér amúgy 2,5mg/l formaldehidet tartalmaz, a gyermekeké ennek kb. felét.
  4. 1 dózis MMR oltás kevesebb, mint 0.1mg formaldehidet tartalmaz. Sok? Ha azt nézzük, hogy 100ml anyatejben ennek akár háromszorosa, egy darab almában közel tízszerese, körtében akár negyvenszerese is található, akkor nyugodtan elmondhatjuk, hogy nem az. Ráadásul ez utóbbi dózisokat a gyermekek szervezete szinte minden étkezésnél megkapja.
  5. A bélrendszeren keresztül jobb a felszívódás, mint az izomszövetekből, így az oltás e téren valójában kisebb "terhet" ró a szervezetre, mint egy tál almapüré.
  6. A formaldehid két hidrogén-, egy oxigén- és egy szénatomból álló molekula. Nem látszólag azonos a szervezet által előállított és a mesterséges molekula, hanem pontosan ugyanolyan; nincs különbség.
Összefoglalva: az MMR oltásban lévő formaldehid nem jelent veszélyt a gyermekek szervezetére.


+1 Ami a "a hullák számára is beismerten veszélyt jelent"-részt illeti, a tudomány még vizsgálja, hogy egy halott ember egészségét milyen mértékben károsítja a formaldehid, sajnos az elmélet megalkotója - az Oltáskritikus Életvédők Szövetségének alapítója, Labant Csaba - eddig nem tárta a publikum elé kutatásainak eredményét.

2012. szeptember 12., szerda

ÁNTSZ genocídium

Roppant érdekes FB bejegyzés terjed mostanság a neten, engedtessék meg nekem, hogy idézzem:
ÁNTSZ-GENOCÍDIUM???!!!
Az ÁNTSZ koncepciós feljelentést próbált kreálni egy az E. Tibor által, az RTL-Klub "Fókusz" adásában ismertetett, higanytartalmú oltások bevonási javaslata miatt. E. Tibor kérte, hogy az ÁNTSZ által kezdeményezett tárgyalás jegyzőkönyvének egy példányát az ÁNTSZ hivatalos állásfoglalásaként adják át részére, mert a Parlament vezető szakbizottságai gyűjtik az aláírásokat a higanytartalmú, potenciálisan veszélyes gyermekkori oltások Magyarországról történő kivonása érdekében. A tisztifőorvos azonban úgy nyilatkozott: E. Tibor felejtse el, nincs jegyzőkönyv, majd erőszakos kivezettetést helyezett kilátásba, ha tovább ragaszkodik a jegyzőkönyvhöz, és nem távozik. Egy héttel azelőtt a városi tiszti főorvosnak E. Tibor átadta az Amerikai 2002-es Kormányhatározatot, a higanytartalmú oltások bevonásáról, amely bizonyította, hogy azok szövődményei potenciálisan veszélyesek, súlyos, megfordíthatatlan, a kisgyermekek tömeges autisztikus megbetegedését, illetve váratlan szívmegállásokat (bölcsőhalált) okozhatnak. Emellett más dokumentumokat is átadott, amelyek egyéb, a mumpsz – morbilli - rubeola oltások immunrendszert esetenként véglegesen károsító hatásairól szóló kutatási eredményeket tartalmaztak. E dokumentumok a világ vezető kaliforniai kutatóközpontjából származtak, ahol heti 20.000 ilyen irányú szakcikkeket dolgoznak fel, és a legnagyobb adatbázissal rendelkeznek. A tisztifőorvos közölte: nem érdekli, nem akarja megismerni, illetve tudomásul venni ezeket a kutatási eredményeket, és felszólította E. Tibort, hogy ezekről ne beszéljen senkinek, mert az országos ÁNTSZ ezeket az oltásokat még évekig fogja adni, és mivel ez egy katonai felépítésű szervezet, ő pedig félti az állását, emiatt nem segít a magyarországi kivonásukban. E. Tibor elmondta, hogy nem akarja titokban tartani, mert az egészségesnek induló, gyönyörűen fejlődő kislánya a higanyos oltásokat követő MMR oltás után súlyosan autistává, gyakorlatilag vegetatív lénnyé vált. Kutatásainak eredményeiről az RTL-Klub "Fókusz" műsora másnap felvételt készített vele. A beszélgetés a továbbiakban közel szó szerint így folytatódott a megyei tisztifőorvos és E. Tibor között.
- Nyomatékosan kérlek, hogy telefonálj nekik és mond le a tv-felvételt!
- Miért?
- Mert az anyák és a családok nem tudhatják meg, hogy higany van az oltásokban. Nem is hiszem el neked, sőt a diplomámat teszem rá, hogy a magyar oltóanyag nem tartalmazhat higanyt. A nemzetközi "thimerosal" vegyület, amit mutattál most nekem, és a szintén általad mutatott magyar oltóanyagokban lévő "thiomersal" szó nem egyezik meg, tehát a két vegyület nem lehet ugyanaz.
- Akkor ezt a beszélgetést folytassuk holnap.
A vegyészeti katalógus szerint a kérdéses vegyület nemzetközi neve Thimerosal; forgalomban lévő nevei: Thiomersal, Mercthiolat. Halálfej jelzésű szerves higany, vagyis a legmérgezőbb vegyületek egyike. A beszélgetés folytatása másnap, miután E. Tibor megmutatta a tisztifőorvosnak a szerves vegyületek atlaszából kimásolt dokumentumot.
- Tisztifőorvos: "Belátom most már, hogy megegyezik a két vegyület..."
AZ OLTÁSOK A MAI NAPIG FORGALOMBAN VANNAK!!!
Pár apró kérdés, ami felmerült bennem ezen bejegyzés olvasása közben:
  • "Az ÁNTSZ koncepciós feljelentést próbált kreálni" - Próbált, vagy ténylegesen volt feljelentés? Van rá bizonyíték?
  • "az ÁNTSZ által kezdeményezett tárgyalás jegyzőkönyvének egy példányát" - milyen tárgyalás? Kivel tárgyalt az ÁNTSZ és miről?
  • "Parlament vezető szakbizottságai gyűjtik az aláírásokat" - milyen szakbizottság? Kiktől gyűjtenek aláírást és mire? Azt amúgy nem is tudtam, hogy a szakbizottságok mostanában aláírásgyűjtéssel is foglalkoznak, tudtommal ezt eddig inkább a civil szervezetek művelték.
  • "majd erőszakos kivezettetést helyezett kilátásba" - honnan akarták kivezetni? Nem akarok a szavakon lovagolni, de mi az az erőszakos kivezetés?
  • "átadta az Amerikai 2002-es Kormányhatározatot, a higanytartalmú oltások bevonásáról" - miféle határozat? Én sajnos nem találtam erre vonatkozó információ, de megjegyzem, hogy még 2002-ben is vezettek be Thimerosal tartalmú vakcinát az Egyesül Államokban. Kicsit fura, hogy bevontak valamit, de közben meg kiadják.
  • "Emellett más dokumentumokat is átadott" - milyen dokumentumokat?
  • "E dokumentumok a világ vezető kaliforniai kutatóközpontjából származtak, ahol heti 20.000 ilyen irányú szakcikket dolgoznak fel" - Kutatóközpont neve? Mivel foglalkoznak, miben világelsők? A heti 20.000 szakcikket csöppet erősnek érzem, kicsit megszaladtak azok a nullák.
  • "s mivel ez egy katonai felépítésű szervezet" - magam előtt látom, ahogyan az SS egyenruhában feszítő tiszt vészjósló tekintettel az arcán, németesen pattogó szavakkal elmondja, hogy ők egy katonai felépítésű szervezet. Most hogy kiröhögtem magam, hadd kérdezzek már vissza: mi az a katonai felépítésű szervezet?
  • "- Mert az anyák és a családok nem tudhatják meg, hogy higany van az oltásokban." - még a végén kiderül, hogy Dr. Mengele azért fél az anyák haragjától. Amúgy mókás, hogy az említett orvos szerint nincs benne higany, de azért a szerzőt arra kéri, hogy ne mondja el, hogy mégis.
  • "Halálfej-jelzésű szerves higany, vagyis a legmérgezőbb vegyületek egyike" - Az etil-higany antibakteriális, gombaölő hatással bír, nagy mennyiségben valóban mérgező, de kis mértékben gyógyszer. Az arzén és a foszfor is "halálfej jelzésű" anyag, de szervezetünknek kis mértékben mégis szüksége van rá.
Azt hiszem ez az írás jól példázza, hogy milyen az, amikor tények nélkül, féligazságokra és mendemondákra építve az oltásellenes lobbi elkezdi verni az asztalt.

További források:
http://internetfigyelo.wordpress.com/2012/09/05/antsz-genocidium/
http://rekreator.hu/antsz-genocidium/

Nyílt levél az Oltásvédelmi Kritikusok Szövetségéhez

Miután kivágtam az Oltáskritikusok Életvédelmi Szövetségének oldaláról, engedtessék meg nekem, hogy itt válaszoljak Labant Csabának és Szövetségének:

Szervusz Csaba!

Magam sem hittem, de eljött a nap, amikor becses személyem megérett arra, hogy kivágd az oldalról. Tudnod kell, hogy teljes mértékben egyetértek veled: érdemi vita helyett csak jobb eltakarítani szem elől a szövetség kritikusait. Az mondjuk más kérdés, hogy míg ezt Te rendszeresen felhánytorgatod az un. oltásmaffiának, amikor nem akarnak meghallgatni, azért a saját portádon te is szívesen élsz a lehetőséggel.

Nincs bennem harag és komolyan mondom, hogy boldog és sikeres munkát kívánok neked! Oldalon már nyilván nem fogunk összefutni, de elég széles az internet óceánja, így máshol leszek kénytelen reflektálni alkalomadtán szavaidra.

Üdvözlettel:
Péter

frissítve
Nem nekem címezve, de azért jött reakció, miután az egyik lelkes tag belinkelt:

Gondolom, Miholics Péter áll ezen ocsmányság mögött. Azért lett kihajítva, mert kötekedni jött ide, becsmérlő, provokáló megjegyzéseket tett.
Nincs időm és energiám minden trollal hosszasan eltársalogni. Oltassa magát nyugodtan nyomorékra, itt olyan szülők vannak, akik saját és más gyermekei iránt érzett felelősségtől vezérelve, szembefordulnak a törvényhozókat is bepalizó vakcinalobbi önkényével. Óriási üzlet a vakcinaipar, s az árat a kiszolgáltatott csecsemők, gyermekek fizetik meg, egészségükkel, életükkel. Ocsmány dolog, hogy egy falkányi léhűtő lohol a nyomomban, s a törvényesített állami maffia árnyékából öltögetik nyelvüket, vicsorognak... Ha szerintük az oltások védenek, és biztonságosak, akkor oltassák duplán, triplán a saját gyerekeiket, s saját magukat is...

Hölgyeim és Uraim, íme a béke utazó nagykövete, Labant Csaba! És most minden oltáspárti lesz szíves nyomorékra oltatni magát és kölykeit, köszöntük a figyelmet!

2012. szeptember 11., kedd

Autista majmok - tájékozatlan kritikusok

Standard oltások hatására a kölyök majmok az autizmus tüneteit kezdik mutatni - naturahirek.hu, antalvali.com
Az eredmények kimutatták, hogy azok a fiatal makákó majmok akik az 1990-ben kidolgozott amerikai oltási menetrend szerint minden oltást megkaptak koruknak és súlyuknak megfelelő adagokban, az autizmus tüneteit kezdték el mutatni. A kontroll csoportban lévő, nem oltott társaik nem produkáltak ilyen tüneteket. Mindez arra utal, hogy szoros kapcsolat van a védőoltások és az autizmus kifejlődése között.
A csöppet hatásvadász írás amúgy erre a tanulmányra épít: Influence of pediatric vaccines on amygdala growth and opioid ligand binding in rhesus macaque infants: A pilot study Mint a nevében is szerepel, ez egy pilot study, vagyis olyan előzetes tanulmány, amely alapján a szakemberek eldöntik, hogy érdemes-e az adott irányba további, részletesebb kutatásokat folytatni, vagy sem. Ilyen tanulmányokból nem szokás messzemenő következtetéseket levonni, véres rongyként meg pláne nem kéne lobogtatni, mert könnyen nagyot koppan a szerző.

Röviden a tanulmányról: a kísérlethez 16 makákót használtak fel. 12 megkapta az Egyesült Államokban '94-'99 között használt oltásokat, 4 pedig a kontrollcsoportba került. 4 és 6 hónapos korukban megvizsgálták az agy két oldalán elhelyezkedő amygdala (mandulamag) nevű területet, mert az orvostudomány jelenlegi állása szerint az autizmus kialakulásában ezen területnek nagy szerepe lehet. A vizsgálat során bebizonyosodott, hogy az amygdala mérete kis mértékben valóban megnőtt az oltott majmoknál.

Eddig tehát minden igaz, amit az oltáskritikus szerzők megírtak, sajnos az ördög megint az elhallgatott, apró részletekben rejlik:

  1. Bár az oltott majmoknál kis mértékben megnőtt, de a kontrollcsoport tagjainál szokatlanul nagy mértékben lecsökkent az amygdala mérete. Korábbi kísérletekben még nem tapasztaltak ilyet, sőt, még az oltatlan majmoknál is megfigyelték a növekedést. Mivel csak a kontrollcsoport eredményeihez viszonyítva lehet kimondani, hogy az oltott majmoknál látott növekedés természetes-e, vagy sem, így a tanulmány eredményei erősen vitathatók.
  2. A tesztet 12 oltott és 4 kontroll majommal kezdték, különös módon a végére csak 9 oltott és 2 kontroll maradt. Mi történt a többivel? Erről nem szól a tanulmány és bár tényszerűen nem állítom, de mivel az oltáskritikus lobbi általában szereti a legrosszabbat feltételezni a másik oldalról, így némi rosszmájúsággal hadd szúrjak vissza: Nem tán azért, mert kellemetlen irányba mozdultak volna azok a mutatók?
  3. Végül az oltáskritikus szerzők adta cím: a kölyök majmok az autizmus tüneteit kezdik mutatni. Sajnos ezzel óriási bakot lőttek, mert a tanulmányban egyetlen szóval sem említik, hogy a kísérletben szereplő majmok az autizmus tüneteit mutatták volna.