2013. február 6., szerda

40 bénulásos eset egyetlen afrikai faluban a Bill Gates támogatta agyhártyagyulladás kampány során

"Mert ahol a dög, oda gyűlnek a keselyűk." - (Máté 24:28)

Mindig mondtam, hogy nem szabad kitiltani a kétkedőket az Facebook oldalról, mert ők dobják elénk a legszebb gyöngyszemeket. Most például az Idők jelei című oldalról ajánlottak egy roppant lebilincselő írást, melynek címét fentebb idéztem.
Érdemes végigolvasni, persze sokaknak azonnal megakad a szeme a naturalnews.com linken -ami a naturahirek testvére-, de ne tessenek aggódni! Az eredeti írást egy sokkal hitelesebb és szakmaibb oldal, a vactruth jegyzi - a hátsó sorokban felbugyogó harsány röhögésért meg én kérek elnézést.

Szóval az oknyomozó újságíróként aposztrofált Christina England egy francia napilapban megjelent írás kapcsán kinyomozta, kiderítette, ráütött egy nagyot a hasára és írt egy cikket egy kicsiny csádi falu, Gouro tragédiájáról, ahol nem sokkal egy oltási program végrehajtása után 40 gyermeknél először hallucináció, görcsös rohamok, végül paralízis alakult ki. A helyiek és a szerző egy afrikai körülményekhez igazított oltóanyagot, a MenAfriVac-t hibáztatják, melynek terjesztését a Gates alapítvány mellett a WHO és a Meningitis Vaccine Project is támogatja.
A szerző kiderítette, hogy míg az MVP szerint az oltóanyagot lehet 40ºC-n tárolni négy napig, addig a gyártó által közreadott tájékoztatón nincs erre vonatkozó információ, így a rossz tárolás is lehetséges oka a tragédiának. Cikkében azt is felemlegeti, hogy míg a védőoltások kapcsán 571 millió dollárt költöttek el, addig egy kút 3000 dollárból megvan és a tiszta ivóvíz fontosabb lenne a helyieknek.

Vegyük át pontról-pontra a cikket:

  1. "Bill Gates támogatta agyhártyagyulladás kampány" - én eddig úgy tudtam, hogy a meningitis ELLENI kampányt támogatja, de bizonyára elnéztem.
  2. Gouro nevű falut ugyan nem találtam a térképeken, viszont akad egy ilyen nevű alprefektúra az Ennedi régióban (Csád). Apróság ugyan, de szerintem nem ártana tisztázni, hogy most egy faluról, vagy egy Magyarország méretű prefektúráról beszélünk, mert nagyon nem mindegy. Természetesen az is lehet, hogy valóban ez a falu neve, mint Békés megyében Békés, de sajnos nem tudok franciául, így az eredeti La Voix cikkből nem tudtam kihámozni a lényeget (bár a sous-préfekture szerintem nem falut jelent).
  3. 500 oltott gyermekből 40 oltáskárosodott. Illetve pár bekezdéssel később már 50. A hivatalos közleményben meg 35. Nem akarom az oknyomozónak titulált England munkásságát ekézni, de azért illett volna letisztázni, hogy pontosan hány esetről is beszélhetünk.
  4. Vettem a fáradtságot és megnéztem a gyártó oldalán szereplő tájékoztatót, amit maga a szerző linkelt. Ezt írják: MenAfriVac should be stored and transported between 2-8ºC. Protect from light.  The diluent should be stored at 25°C. [...] can be used when exposed upto 40ºC for period of 4 days[...]. Érdekes, ezen az igen lényeges mondatrészen valahogy átsiklott a szerző.
  5. "sok gyerek azonnal az oltás beadása után hányást és erős fejfájást tapasztalt, amit rohamok követtek." (Idők jelei) - tudtommal egyetlen bakteriális/vírusos fertőzés se képes azonnal ilyen súlyos tüneteket produkálni, ahogyan a mérgezés se túl valószínű(mivel akadt oltatlan beteg is). Van valami, ami viszont magyarázná a tüneteket, de erről kicsit később.
  6. Bár az egész Ennedi régióban ugyanazt a szállítmányt használták, különös módon mégis csupán egyetlen falura (egy meglehetősen zárt közösségre) korlátozódtak az esetek.
  7. 500 oltott gyermekből 40 bénult le. A későbbi hivatalos vizsgálatok szerint egy esetben sem történt maradandó károsodás. Miheztartás végett: csak a 2012 tavaszán kitört csádi meningitis járvány 1.708 embert érintett, 88 vesztette életét; az értelmi fogyatékosok, hallássérültek számáról nincs adat (amely szövődmények általában a betegek 15%-nál alakul ki).
  8. A hivatalos közlemény szerint a betegek aránya: 77% lány, 23% fiú. Nem hivatalos adatok szerint 90%-10%. Ezt csak azért említem, mert fontos szerepe van az elméletemben.
  9. Végül egy kis feladvány a Demagógia haladóknak tanfolyamból: hány kutat lehet építeni 571 millió dollárból, ha 3000 dollárba kerül egy darab létesítése. Pluszpontért: hány darab zsemlére elég ennyi pénz (amit persze éhező afrikai gyerekeknek adunk)?
    Azon túl, hogy Gates Foundation hatalmas pénzeket költ arra, hogy a fejlődő országokban megoldják a szennyvizek problémáját és tiszta ivóvizet adjanak az embereknek, nem igazán látom értelmét, hogy két különböző intézkedést így hasonlítsanak össze. Nem mellesleg a fenti analógia mentén jogos a kérdés: miért költsünk a meningitis kezelésére és a kapcsolódó rehabilitációra milliárdokat, ha sokkal kevesebb pénzből megvan a védőoltás?
Végül jöjjön az én elméletem, amit amúgy a hivatalos közlemény is megerősíteni látszik:
az oltásoknak valóban köze volt a paralízises esetekhez, azonban nem valamely összetevő, mint inkább maga az intézkedés okozta a problémát. Ahogy fentebb is írtam: csupán egyetlen faluban és főleg lányok esetében alakultak ki -némelyeknél azonnal- az ijesztő tünetek, ami engem egy tavalyi esetre emlékeztetett, ami az egyesült államokbeli Le Roy-ban történt és több ponton hasonlított a mostanihoz.
A pszichológia konverziós zavarnak nevezi azt a jelenséget, amikor erős stresszhatás fizikai tünetek formájában jelenik meg és ennek szélsőséges formája, amikor csoportos méreteket ölt - ezt a köznyelvben tömeghisztériának nevezik.

Nem győzöm hangsúlyozni, ez az ÉN elméletem, így az is lehet, hogy valóban az oltás miatt alakultak ki a tünetek és a hivatalos verzió állításával ellentétben maradandó károsodást szenvedtek el a gyermekek, amin Bill és Melinda Gates jót röhögött a reggeli tea bögrényi gyermekvér felett. Ha így van, akkor ezúton is elnézést kérek a hitetlenségemért. Azt pedig, hogy melyik hihetőbb, mindenki döntse el maga.