2014. szeptember 18., csütörtök

Amikor egy CDC kutató kitálal




Adott egy tíz éves tanulmány, melyben az MMR oltás és a autizmus kapcsolatát vizsgálták. Ez a tanulmány az adott lap (Pediatrics) előfizetői számára szabadon letölthető, ennyit arról, hogy a CDC milyen mélyen el akarta hallgatni a tanulmányt.

A tanulmányon öten dolgoztak, így William Thompson is, aki valóban a CDC munkatársa. A tanulmány végeztével Thompson egy adott kérdésben nem értett egyet a társszerzőkkel és itt álljunk is meg egy pillanatra, nézzük a tanulmányt!
624 autista és 1.824 egészséges gyermek kapcsán vizsgálták, hogy az MMR oltás okozhat-e autizmust. Meglepő eredmény született: NEM okoz. Thompson viszont úgy találta, hogy az oltott afroamerikai gyermekek egy bizonyos korcsoportjában szignifikánsan több az autista. A másik négy szerző meg úgy gondolta, hogy ilyen kis esetszámnál nem lehet messzemenő következtetéseket levonni (5 gyermekről beszélünk).

Thompson tíz évvel később összeakadt Dr. Brian Hooker-rel, a közismert oltásellenessel, aki szerint egy világméretű összeesküvés során próbálják az autizmus valódi okát elrejteni, így azt is, hogy fia állapotáért szintén a higanytartalmú oltás felelős. Hooker-nek több se kellett, el is kezdte gombhoz varrni a kabátot és a tanulmány adatait addig gyúrta, míg kijött a döbbenetes eredmény: az oltottak közt 340%-kal több az autista.

Döbbenetes, megrázó eredmény... De akad azért pár furcsaság.
  1. Egyrészt a 340%-os növekedés CSAK a 36 hónapos csoportban volt megfigyelhető. A 18, 24 hónapos korosztályban nem volt ilyen kiugró eltérés. Íme Hooker egyik ügyeskedése: azt a korcsoportot veszi, ahol már jó eséllyel diagnosztizálni lehet az autizmust és mit talál? Autista gyerekeket! Elképesztő összefüggés, hogy az oltás akkor okoz autizmust, amikor egyáltalán diagnosztizálni tudják azt.
  2. Másrészt a 36 hónapos korcsoporton belül csak az afroamerikai és azon belül is a fiúk körében találta ezt a kiugró eredményt. Fura, pláne ha azt látjuk, hogy ezen csoportban 5 (!!!) gyermek volt csupán és ő ebből hozta ki a 340%-os eredményt.
    Nem először jön ez elő, de akkor megint: ilyen elképesztően kis számból messzemenő következtetéseket levonni orbitális hiba, mivel rendkívül torz eredményeket kapunk.
  3. Az eredeti, eset-kontroll vizsgálathoz gyűjtött adatokat ő egy kohorsz-tanulmányban értékelte, gyk. villával akart levest enni. 
Roppant ügyes játék a számokkal és itt eljutottunk egy másik fontos ponthoz: a fenti 340%-os arányhoz az eredeti tanulmánynak, a CDC-nek a világon semmi köze, ezt Hooker kalapálta össze utólag. Tehát a CDC olyasmit titkolt el, amiről nem is tudott.

De lássuk Thompson vallomását, mert ez teszi igazán röhejessé az egészet:

Te jó ég! Nem hiszem, hogy megtettük, amit megtettünk. De megtettük! […]
Mind megtörtént! […]
Karrierem legalacsonyabb pontja, hogy hagytam azt, hogy mindez megtörténjen. […]
karrierem legalacsonyabb pontja, hogy egyetértettem a tanulmánnyal és egyetértésemben nem jelentettünk fontosabb talált kutatási eredményeket […]
Teljes mértékben szégyellem amit tettem […]
mára már nagyon szégyellem […]
belenyugvó voltam és támogattam ezt […]
nem jelentettünk semmilyen lényeges megállapítást […]
Nagyon szégyellem magam amikor olyan családokkal találkozom, akiknek autista lett gyermekük. […]
Nem fogok hazudni, alapjában véve abbahagytam a hazudozást.

Nos, ennyi. 10 összevágott mondat, amiről azt se tudni, hogy az adott tanulmány, vagy épp a tegnap odakozmált marhapörkölt kapcsán mondja.
Ez lenne CDC setét titka, a Nagy Leleplezés, amit véres rongyként kell rázni, mert most aztán jól lelepleződtek!

Persze lehet még fokozni.
  • A filmet Andrew Wakefield készítette. Az az ember, aki szándékosan hamisított kutatási eredményeket, mert autista szülők ügyvédjei lefizették. 
  • Hooker átverte a kutatót, amikor Thompson beleegyezése nélkül rögzítette, majd osztotta meg a telefonbeszélgetéseiket. Mókás, hogy az igazság felkent harcosa, amúgy szemrebbenés nélkül veszi hülyére azt, aki megbízik benne.
  • Ezek után még a kutató nevét is kiszivárogtatták, amibe szintén nem egyezett bele
Olyan apróságokkal meg ne is foglalkozzunk, hogy Wakefield Sztálinnal, Hitlerrel és a holokauszttal próbálja az egészet összemosni, nyilván nem ma doktorált demagógiából.